Reiki Usui Geschiedenis 

Reiki Geschiedenis

Wie heeft Reiki ontdekt ?

Dr Mikao Usui grondlegger van het Usui system der natuurlijke genezing .

we weten via mondelinge overlevering dat dr Mikao Usui aan de eind 19 eeuw in Kyoto les gaf .Na jarenlange speurtocht vond hij de beschrijving van de werkwijze in nog nooit vertaalde oorspronkelijke Sanskriet geschriften .Maar deze kennis stelde hem niet in staat om er mee te kunnen werken .Dr Mikao Usui kreeg daartoe zelf zijn Initiaties ( Afstemmingen ) aan het eind van een 21 dagen durende meditatie en vastenperiode op een heilige berg .is het Dr Mikao Usui in het begin van deze eeuw toegestaan het Reiki -Systeem opnieuw vorm te geven .Aan dit Systeem werd later de naam Usui System of Natural Healing ( Usui Shiki Ryoho )gegeven . Door o.a onderzoek , studie en reizen ontwikkelde hij de genezingsmethode die vorm gegeven is in het Reiki - systeem en hij besteedde zijn verdere leven toepassen en onderwijzen van de Usui Methode .


Wie zijn de opvolgers ?

Dr Churjiro Hayashi - 2 de Grand master . Opvolger van Mikao Usui in het Usui System . Hij was oorspronkelijk reserve officier bij de Japanse marine ; hij heeft de fakkel van reiki door gekregen van Mikao Usui en zijn leven aan Reiki en uitdragen daarvan gewijd .

Mevr Hawayo Takata - 3 de Grand master .Opvolgster van Dr Churjiro Hayashi in het Usui systeem ; heeft na wonderbaarlijke genezing door Reiki en opleiding door Hayashi de fakkel gekregen om Reiki ook buiten Japan te verspreiden .

Wie is nu de Grandmaster ?

Mevr Phyllis Lei Furumoto 4 de , is de kleindochter van Mevr Hawayo Takata is nu voor ons de levende schakel van de Reiki Traditie en is de huidige Grandmaster in het Usui systeem .

op 31 maart 2019 jongst leden , is Mevr  Phyllis lei Furumoto overleden,   1. Foto 1 -Dr Churjiro Hayashi
  2. Foto 2-Mevr Hawayo Takata
  3. Foto 3 -Mevr Phyllis Lei Furumoto

In 1984 werd Reiki in Nederland geïntroduceerd door Reiki Master Mevr Inger Droog uit Canada

in 1986 werden de eerste Reiki masters ingewijd ,daarna is dit in Nederland breed verspreid .

Reiki Master Dr Kees Aarts behoort tot de 7de generatie in de lijn van Dr Mikao Usui . Voor Belgie is dit Mevr Christina Verhelst ,zij werd in 1997 ingewijd door Mevr Phyllis lei Furumoto .

Alle landen van Europa zijn inmiddels met Reiki in contact gekomen . Je kunt aannemen dat er tegenwoordig geen enkel land ter wereld is waar Reiki niet bekend is .